Saitin tarkoitus ja toiminta

Päämaja on Ukkos.org-järjestön päämaja, jossa kokoonnutaan kehittämään keinoja kehittää suomalaista Internet-kulttuuria ja edistämään suomalaisten edistymistä omilla tieto- ja taitoaloillaan, oli ne sitten mitä tahansa mitä nettiin voi tuottaa. Aluksi alustalle on valikoitunut erityisesti musiikki, grafiikka ja ohjelmointi, sillä perustajajäsen Usko nyt vain sattui olemaan juuri näistä aloista kiinnostunut ja tuottaa näihin liittyviä juttuja.

Päämajassa on erilaisia käyttäjäryhmiä, joista uudet käyttäjät liittyvät ensin "koejäsenet" ryhmään liittymisensä jälkeen. Heillä ei ole kirjoitusoikeuksia muualle kuin erikseen heille avoimiksi määritellyille alueille. Tämä johtuu siitä, että liittyminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja mahdollistaisi saitin pikaisenkin sotkemisen. Sieltä siirrytään varsinaiseen jäsenet ryhmään, kun käyttäjä on hetken tutustunut saittiin ja sen toimintaan ja heille annetaan oikeudet alueiden ja jäsenjärjestelmän toimintoihin. Täältä taas aktiiviset ja luotettavaksi todetut käyttäjät voivat tulla toimittajiksi, joilla on yleinen julkaisuoikeus koko saitille, mukaan lukien ennaltatarkistettavat julkaisut. Sitten on vielä moderaattorit, joilla on oikeus edellämainittujen toimintojen lisäksi hallita muiden käyttäjien rooleja. Ylläpitäjiä ei ole ainakaan näillä näkymin tulossa koskaan lisää. Nämä käyttäjäroolit saattavat muuttua vielä, kun katsellaan miten homma käytännössä parhaiten sujuu. Täysjäsenyyttä ei tarvitse hakea, vaan se aktivoidaan automaattisesti tiettyjen kriteerien perusteella ja niiden täytyttyä. Toimittajiksi yleensä kysytään, mutta sellaiseksi voi myös hakea, kuten voi myös moderaattoriksi, mutta he valikoituvat tarkemman syynin, pidemmän tuntemuksen ja luoton kasvun kautta. 

Käyttäjät voivat perustaa myös omia kanavia ja foorumeita ja määritellä niitä salaisiksi tai julkisiksi ja miten ja keitä niihin voi liittyä, esimerkiksi vain kutsusta, ja ketkä voivat kutsuja lähettää. Näillä kanavilla he toimivat myös itse niiden ylläpitäjinä. Lisäksi on henkilökohtaiset mediakirjastot yms.

Vaikka avoimuus ja tasapuolisuus onkin oleellinen osa järjestön periaatteita, niin toimintaympäristöstä johtuen mukaan tarvitaan myös sawoksi viännettynä ns. piällysmiehiä. Luonnollisesti tällaisesta toimesta kiinnostuneet - ja mielellään aktiiviset - alusta asti mukana olevat jäsenet ovat tervetulleita tarjoamaan apuaan tässä joskus epäkiitollisessa, mutta myös tervettä ylpeyttä ja tärkeydentunnetta tuovassa tehtävässä! Tällaisesta toimesta kiinnostunut, ota yhteyttä Uskoon jäsenfoorumilla tai sähköpostilla.

Liittymään pääset tästä.

Lopuksi vielä ylläpitäjästä ja perustajasta sen verran, että hän on keski-ikäinen mies Kuopiosta joka Internetin alkuajoista lähtien mukana olleena kypsyi netin muuttumiseen mielestään epämieluisaan suuntaan, harmittelee uuden sukupolven harrastetuottajaryhmien puutetta ja pyrkii omalta osaltaan parantamaan tätä sen verran kuin yksi ukko voi.

pixline