Toimitusohjeet

YOUTUBE-VIDEOT:

Mene Ukkos.org Google Drive-hakemistoon ja lähetä videosi sinne, jonka jälkeen ilmoitat siitä Usko:lle. Hän puolestaan lähettää sen Ukkos.org YouTube-kanavalle. Lue lisäohjeet alapuolelta videon tekemiseen!

MUSIIKKI:

Voit upottaa kappaleesi suoraan Julkula-foorumille, tai lähettää Google Driveen.

GRAFIIKKA:

Voit upottaa kuvasi suoraan Julkula-foorumille, lähettää Google Driveen ja Usko lisää sen Ukkosgalleriaan tai pyydä saada sinne oma tunnus.

LISÄOHJEET YOUTUBE-VIDEON TEKEMISEEN: Videon tulee olla enintään 15 minuuttia pitkä. Sen täytyy olla joku seuraavista tiedostomuodoista: .MOV, .MPEG-1, .MPEG-2, .MPEG4, .MP4, .MPG, .AVI, .WMV, .MPEGPS, .FLV, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm, HEVC (h265). Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä MP4-tiedostomuotoa (H.264 video codec, AAC-LC audio codec) ja 16:9 kuvasuhdetta. Videon koko (resoluutio) voi olla myös mikä tahansa väliltä 240p (426x240) ja 2160p (3840x2160) - 4K. Suurinta kokoa on kuitenkin käytännössä turha käyttää, mutta pienintä käyttäessä myös äänenlaatu heikkenee. 480p on riittävä jos videosi ei sisällä liikkuvaa kuvaa ja 720p on ensimmäinen ns. HD-laatuinen resoluutio.

Hyvä ilmainen ohjelma jolla tehdä video: Kdenlive (Linux, Windows). Mäkille on ilmeisesti ihan hyvä omansa käyttiksessä.

pixline